Andra Ikeaturen

Igar gjorde vi ett nytt forsok att ta oss till Ikea och denna gang lyckades vi faktiskt. Vi kom dit i tid, fore klockan sju och tankte oss att vi skulle ta oss hem i relativ tid. Men oj sa fel vi hade. Vi hittade massor pa Ikea (som vanligt) och shoppade pa oss alldeles for mycket. Jag kopte en byra, vi kopte en tv-bank, en kladhangare, ett torkstall, sandra kopte nan stor forvaringsgrej, och dessutom handlade vi massa mat och massa andra grejer som matta, kruka, blomma, bestick, glas, ljus osv. osv. Problemet kom ju da nar vi skulle ta oss hem. Pa tre personer skulle vi bara hem saker 50 kilo grejer. Vi lyckades komma med Ikeabussen till tunnelbanestationen, men problemet kom da vi kom dit. Tagen hade tydligemn slutat ga klockan tio och klockan var da halv elva sa darfor skulle vi fa ta de vanliga taget som bara gick till Liverpool Station. Vi borjade leta efter ett stalle att kopa biljetter pa, men hittade inget. Vi fragade och de som jobbade dar sa att det inte gick att kopa biljetter for att maskinerna var sonder. Sa darfor satte vi oss pa taget och hoppades pa det basta. Framme pa Liverpool Station tog vi ju oss sjalvklart inte ut genom grindarna eftersom vi inte hade nagon biljett. Vi pratade med de som jobbade dar och forklarade hur det var coh snalla som de var sa slappte de igenom oss anda. Sedan var det bara att slapa vidare pa grejerna. Vi trodde att vara armar skulle ga av och vi var nara att ge upp men langtan efter en byra i mitt rum var for stark sa jag bet ihop och bar vidare. Fram Liverpool Station skulle vi ta taget till Bank och sedan byta, men v rakade aka med fel linje och hamnade istallet i Whitechapel. Darifran tog vi ett tag till Shadwell dar man maste ga jattelangt for att komma till DLRen som vi var tvungen att aka vidare hem med. Nar vi kom ut fran stationen dar sa sag vi en buss som stannar utanfor varat hus just aka forbi. Vi tankte att det darfor var lattare att ta bussen och satta oss darfor ner och vantade pa nasta buss som skulle komma 20 minuter senare. Ungefar 18 minuter efter det sa kom jag pa att kolla om bussen gick at ratt hall. Det gjorde den inte och vi hittade inte busshallplatsen at andra hallet heller efetrsom gatan var enkelriktad. Darfor var det bara att slapa grejerna vidare med DLR-stationen. Framme i Westferry vantade mardromsgangvagen hem dar jag var overtygad om att jag skulle ga och holl pa att ge upp och borja grina. Men efter manga om och med var vi antligen hemma. Da var klockan nastan halv ett och varan Ikeatur som vi hade trott skulle vara hogst tre timmar hade da varat sex och en halv timma. Men jag fick min byra iaf! (Maste bara fixa en skruvmejsel att skruva ihop den med!)

Aannars har jag jobbat min andra dag pa mitt nya jobb och jag trivs super! Det gar riktigt bra for mig och dom som jobbar dar ar jattesnalla. Sa nu behover jag inte leta efter jobb langre!

Misslyckat Ikeabesok

Idag tog vi antligen tag i saken och akte till Ikea. Eftersom allt har i London har oppet jattelange och Ikea hade oppet till 10 pa vardagarna kunde vi inte tanka oss att dom stangde tidigt pa sondagar. Men de gjorde de. Kvart over fem anlande vi pa Ikea och da hade de stangt en kvart innan. Surt, eftersom det kostar pengar att ta sig dit eftersom det ligger i zon 3. Darfor ska vi gora ett nytt forsok imorgon eller pa tisdag. Jag behover en byra i varat rum och vi ska handla lite andra saker for att gora det lite trevligare i lagenheten. Dessutom ska vi kopa massa svensk mat! Helt sjukt sa mycket man langtar efter svensk mat efter bara tre veckor. Till och med kottbullar som jag vanligtvis inte ater hemma skulle vara gott. Kanske beror pa att v har levt pa mackor, strips och fardigmat sedan vi kom hit. Kakor och chips utgor dessutom en stor del av kosten har.

Imorgon borjar jag pa mitt nya jobb. Kanns roligt men lite nervost. Verkar vara ett otroligt socialt jobb och man ska lara sig komma ihag alla kunder, vad de bestaller osv. for att kunna ha deras kaffe klara sa snabbt som mojligt nar de kommer in i fortsattningen. Mitt daliga minne kanske inte ar en fordel da direkt... Men skont ar det iaf att slippa Cafe Nero. Kommer bara sakna alla som jobbar dar.

Igar var vi pa fest hos nagra jag har jobbat med. Martina fran Polen skulle aka hem sa vi var hemma i deras lagenhet och drack lite. Men jag var inte direkt pa partyhumor efter att vi hade druckit aven i fredags sa bade jag, Sandra och Kicki var ganska trotta. Bussresan hem slutade ungefar lika bra som mina andra nattliga bussfarder. Alltsa minst en och en halv timma innan vi antligen var hemma eftersom varan buss var en halvtimma forsenad och for att den senare stannade och vagrade kora igen for att nagon tydligen inte hade kopt biljett. Till slut kom vi antligen hem och kunde lagga oss och sova.

Varan landlord fick komma och gora ett besok hos oss idag eftersom vi har lite problem i lagenheten.  Varmvattnet fungerar inte och det ar nagot fel pa varan tvattmaskin. Han kunde inte gora nagot at nagon av sakerna sa han skulle skicka nagon for att kolla upp det imorgon. Hoppas verkligen det fixar sig da for jag ar sa less pa att duscha i kallvatten och jag maste verkligen tvatta.

Nytt jobb

Idag har jag antligen sagt upp mig fran mitt hatade jobb! Jag har fatt jobb pa Smaland Coffee istallet och det verkar vara ett mycket battre stalle. Sa nu har jag bara tva dagar kvar pa Cafe Nero innan jag borjar pa mitt nya stalle pa mandag. Det stallet har stangt alla helger och man borjar som tidigast halv sju och slutar som senast halv sju vilket ar perfekt. Stangt 13 dagar under jul ocksa sa da ska jag aka hem! :)

Idag har jag varit och inhandlat en ny mobiltelefon ocksa. En rosa Samsung SGH-E840 som jag ska ha som min engelska telefon har. Superfin och forhoppningsvis bra ocksa. Telefoner ar sa sjukt mycket billigare har an i Sverige, mindra en halva priset. Jag betalade 79 pund for min vilket ar typ 1000 spann och pa pricerunner hittade jag den som billigast for ca 2550 kronor i Sverige. Stor skillnad med andra ord!

Annars har jag mest tagit det lugnt idag, skont med en ladig dag. Har inte blivit sa manga sadana sedan jag kom till London. Nasta torsdag kommer Lennart ocksa!


Uppdatering

Fortfarande inget internet i lagenheten sa det blir inte speciellt tatt mellan inlaggen har. Jag ar ledig idag sa jag tog sovmorgon och efter det akte jag och Kicki in till stan. Vi har gatt i lite affarer (utan att shoppa!) och nu sitter vi har en stund innan jag ska ivag pa nat Cafe Nero grejs och hon ska aka hem. Det ska tydligen vara nan traff pa Recruiment Centret  for alla som jobbar pa Cafe Nero dar man dricker lite drinkar och sant. Jag aker ju dit sjalv sa ar lite radd att jag inte ska traffa nan jag kanner och bara ga omkring och se alltmant forvirrad ut, men isafall far jag val aka hem. Borjar fem imrogon igen sa det lar ju inte bli nagon sen kvall iaf...

Annars har nog inte speciellt mycket hant har. Jag, Sandra och Kicki var pa den svenska puben igar och drack en ol. Riktigt trevligt att fa hora lite svenska har i London maste jag saga. Annars har vi varit sa dodstrott pa kvallarna sa vi har lagt oss typ klockan nio. Inte speciwellt mycket annat att gora i varan lagenhet. Jag jobbar for fullt och jag hatar det. Varldens skittjobb och jag maste ta coh soka nat nytt sa fort jag bara kan. Jag ska ta en tur pa stan pa torsdag da jag ar ledig igen. Forhoppningsvis sa hittar jag nagot battre...

Imorgon ska vi forhoppningsvis ut! Forsta gangen har i London och eftersom jag jobbar hela helgen nu igen sa hoppas jag att vi kan ga ut imrogon. Vi har inte varit speciellt taggade tidigare eftersom man ar sa jakla trott hela tiden, men om man vilar middag innan sa ska det nog ga bra!

Londontrams

Nu sitter vi har pa ett Internetcafe pa Oxford Street igen. Vi ar inte lyckats fa internet i varan lagenhet an och det verkar vara betydligt kragligare att fixa det an vad vi hade trott. Man verkar vara tvungen att skriva pa for minst 12 manader pa det flesta och eftersom vi troligtvis inte ens ska stanna sa lange blir det ju lite problem.

Annars gar allting gansa bra har. Jag har fatt jobb, fick det redan forsta dagen jag var och sokte. Det ar som barista pa Cafe Nero och jag har gatt en utbildning igar och idag. Imorgon borjar jag redan halv sju pa stallet jag ska borja jobba pa, och jag vet inte an hur jag ska ta mig dit eftersom strejken har fortfarande haller pa till och fran och under helgen strejkar DLR som ar tagen vi tar varje dag till tunnelbanan.

Det kommer saker bli en tuff dag imorgon, men jag hoppas verkligen pa att jag ska fa vara ledig pa sondag sa jag kan folja med Sandra, Soie oc Kicki ut. Sandra och Sofie ska ut ikvall ocksa, men jag maste stanna hemma eftersom jag ska upp kring fem imrogon. Sjukt jobbigt, och speciellt for mig som hatar morgnar, men jag far se hur mina arbetstider blir sen och hur jag trivs. Annars far jag soka vidare eftr ett nytt jobb. Verkar inte vara sa svart att hitta jobb har med tanke pa att jag fick jobb forsta dagen.

Men London ar underbart! Jag alskar verkligen staden och vi borjar komma i ordning i varan lagenhet. Den ligger bra till och ar faktiskt fin for att vara i England. Men bara vi far internet sa ar jag nojd!

Nej, nu orkar jag inte skriva mer, har nog inte hant sa mycket mer an sa. Jag och Sofie har varit och shoppat lite men eftersom jag tjanar pissdalig lon sa far man forsoka halla i pengarna lite. Hittade varldens finaste skor pa Topshop idag sa jag ska fundera lite pa om jag ska kopa dom sen kanske! :)

Framme i London

Nu sitter jag och Sandra har pa ett internetcafe pa Oxford Street. Vi skulle fixa internet i lagenheten idag, men vi hittade inte stallet har man kunde fixa det pa.

Resan hit var en aning traumatiskt, men slutade val till slut. Jag borjade med att ta pa mig mina tio lager klader som jag hade forberett i en pase. Jag sag ut som varldens fetto och jag kan tanska mig att folk kollade pa mig nar jag kom dar i min konstiga mundering. Val framme vid incheckningen slapp jag betala overvikt eftersom jag lyckades gomma min handvaska innehallandes datorn och massa andra grejer bakom disken. Da vagde ju inte min kainvaska sa mycket och jag slapp betala overvikten pa sjalva resvaskan.

Inne i planet sa fick jag veta att det var strejk i tunnelbanan i London. Jag visste inte hur omfattande deen var, men det visade sig att nastan alla linjer ar stangda. Darfor sa blev min anstallningsintervju ocksa installd efterosm personen som skulle halla den inte kunde ta sig dit. Dom skulle ta dom nasta vecka i stallet, sa jag far ta och forsoka soka nya imorgon istallet.

Kanns som att hela dagen har varit kaos, men nu har fatt kopa tacke, kudde, sangklader och handdukar. Aven lite nodvandigheter fran Boots.

Ikvall ska jag endast packa upp och forsoka komma till ratta. Blir en lang dag imorgon gissar jag...


Aaah, panik!

Detta är illa! Jag testade just väga min packning. Den stora väskan vägde 17, 1 kilo, och den får väga 15. In där ska jag dessutom få ner ca ett kilo kläder till. Den lilla väskan vägde 9, 2 kilo och den får väga 10 kilo. In dit ska datorn, ett par skor till och diverse småsaker. Alltså ca 3,5 kilo till. Vad ska jag ta mig till? Jag kommer vara pank när jag kommer fram till London! 

Jag hatar att packa

Jag hatar att packa, jag hatar att packa, jag hatar att packa! Detta är fruktansvärt. Fullständigt omöjligt att packa ihop hela sitt liv på 25 kilo. Hälften av alla saker jag vill ha med är dessutom försvunna. Dessutom vet jag ju inte om jag ska bo i den här lägenheten mer, vilket gör att jag borde ta bort de mesta av mina saker. 

Nej, nu måste jag göra ett nytt ryck. Hade tänkt få det mesta klart nu så jag slipper ha panik senare ikväll eftersom vi ska ta och hälsa på både Lennart syster och hans mamma så jag får säga hejdå. Back to work!

Trevlig Malmökväll

Nyss hemkommen efter att ha följt Fanny till bussen. Riktigt kul med lite besök. Har känt mig lite ensam här i Skåne i sommar... Gårkvällen var riktigt trevligt. Vi åkte in till Malmö och var ut på där. Dock var vi otroligt trötta redan vid ett-tiden efter att ha hållit på och druckit sedan klockan fem. Otroligt orutinerat att börja så tidigt. Vi var inne på Debaser, men kom dit redan vid halv tio så jag skulle ta mig in eftersom det var 20-årsgräns. Våran ursäkt till allt vi köpte under kvällen var att detta var som en avskedsfest eftersom vi båda åker snart och att vi därför kunde unna sig, och det gjorde vi också! Deras drinkar var super, Hallonmojito och Strawberry Daquiry, mums! 

Nu är jag som sagt hemma igen och ska strax ta och hoppa in i duchen eftersom jag börjar jobba klockan fyra. 

I övermogon flyttar jag till London! :D

Besök från norr

Jag och Fanny sitter här med våra likadana datorer och nördar oss. Ser otroligt fult ut, när vi sitter brevid varandra med likadana datorer i knät. Men hon har fått lära mig lite mer om alla specieleffekter med Mac. 

Hon kom i eftermiddags och stannar till imorgon så vi har lagat lite mat och dricker vin. Vi funderar på om det kanske blir utgång ikväll, men vi får väl se hur kvällen blir!

RSS 2.0